Kolejna edycja Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich za nami. Zainteresowanie imprezą przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. To pokazuje że Trójmiasto ma potencjał jeśli chodzi o piwowarstwo domowe i że takie pokazy jak te w Browarze Piwna są dobrym sposobem aby promować domowe warzenie piwa i rozwijać lokalne środowisko. Dziękujemy uczestnikom za przybycie a tych którzy nie zdołali zapisać się na te edycję informujemy że wkrótce odbędzie się kolejna.
Warsztatowy Angielski Porter fermentuje w najlepsze w zaciszu domowym. Brzeczka którą uwarzyliśmy wspólnie podczas pokazu okazała się nieco zbyt jasna jak na portera , pomimo użycia receptury ze sprawdzonego i wiarygodnego źródła. Dlatego przed zadaniem drożdży przyciemniono ją nieco przez dolanie wywaru z garści słodu barwiącego. Ostateczna gęstość nastawna wyniosła 13,2 st. Blg i rokuje dobrze przyszłemu piwu.