Username:

Password:

Forgot Password? / Help

AktualnościBrowar Piwna Gdańsk - Aktualności

0

Wielka Trójka Pszeniczna

Na zdjęciu pierwsza Trójka, czyli Wojtek i Dwa Michały.

0

Zdjęcia ślubne w Browarze Piwna

Pierwszy raz służyliśmy jako atelier do zdjęć ślubnych. Wyszły piękne fotografie, widać profesjonalna artystczną rękę autora, o Państwu Młodych nawet nie wspominamy. Czekamy na następne Młode Pary, oczywiście nasz Browar do sesji udostępnimy bezpłatnie.

Popatrzcie:

http://browarpiwna.pl/galerie/zdjecia-slubne-browar-piwna-2/

0

V Warsztaty Piwowarskie zakończone.

Nasz pierwszy "warsztatowy"  Hefe-Weizen uwarzony. Jak zwykle frekwencja dopisała, dużo nowych twarzy i mnóstwo pytań do Filipa, czasami bardzo trudnych i dociekliwych. Już myślimy o następnych spotkaniach - sprawdzajcie na facebooku i stronie www.

Fotorelacja...

http://browarpiwna.pl/galerie/warsztaty-piwowarskie/

0

Fotorelacja z warzenia Red Ale`a

Wczoraj uwarzyliśmy  naszego Red Ale`a. Po raz pierwszy Wojtek chmielił na zimno. Do kotła warzelnego trafiły dwie odmiany chmielu: Marynka i Lubelski a do zbiornika fermentacyjnego (chmielenie na zimno) trafił tylko Lubelski.

Fotorelacja ...

http://browarpiwna.pl/galerie/red-ale/

0

Nowe piwo w naszym Browarze.

Jedenastym piwem w naszej historii będzie RED ALE, czyli luźna wariacja naszego piwowara Wojtka na temat Red Irish Ale. Warzone będzie z użyciem słodu jasnego  i karmelowego ciemnego. Chmielone polskimi odmianami chmielu: Marynką i Lubelskim, słodowe z wyraźną goryczką, wysoko pijalne, idealne na dłuższe spotkania wśród znajomych. Red Ale to piwo o ekstrakcie 12,2*Plato i alkoholu ok. 5%.

0

Trójmiejskie Warsztaty Piwowarskie edycja V - zapisy

Tradycyjnie upalne, nadbałtyckie lato zbliża się wielkimi krokami. A latem dobrze jest napić się orzeźwiającego piwa. Według niektórych najlepsze na tę porę roku jest piwo pszeniczne w stylu Hefe-Weizen i dlatego taki właśnie styl piwa uwarzymy podczas piątych Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich w Browarze Piwna. Spotykamy się w niedzielę 09.06.2013, godz. 15:00

Zapisy na stronie: https://twp5.konfeo.com/

0

V odsłonaTrójmiejskich Warsztatów Piwowarskich.

9 czerwca spotykamy się piąty raz naTrójmiejskich Warsztatach Piwowarskich. Tym razem ugotujemy najpopularniejszy gatunek piwa pszenicznego -Hefeweizen. Szczegóły i zapisy wkrótce, przeglądajcie naszą stronę www i facebooka.

 

0

Ulubione restauracje w Gdańsku

Mała rzecz a cieszy.

http://intopassion.pl/ulubione-restauracje-w-gdansku/

1

"Warsztatowe" Marcowe uwarzone.

Piwo Marcowe autorstwa Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich uwarzone! Warzyliśmy je wprawdzie w połowie kwietnia ale z uwagi na to iż w marcu pogoda była styczniowa wydaje się że wszystko jest na swoim miejscu. Trzymamy się zresztą reguł Bawarskiego Prawa Czystości (Reinheitsgebot) wg którego sezon na warzenie piwa trwa od 29 września do 23 kwietnia następnego roku. Zmieściliśmy się zatem w terminie. Nie będziemy jednak czekać z degustacją aż do września (Oktoberfest) ale skosztujemy naszego Marcowego już podczas kolejnej edycji Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich.

Galeria:

http://browarpiwna.pl/galerie/warsztaty-piwowarskie/

0

Spotkanie tytanów.

Wczorajsze spotkanie tytanów !

Przy jednym stole zasiedli ( na zdjęciu od lewej) :  

Andrzej Sadownik -  doktor inżynier chemii, wykładowca akademicki, prezes Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, redaktor naczelny kwartalnika "Piwowar"

Krzysztof Skiba - prof. niezwyczajny Akademii Polskiego Rocka

Paweł Konjo Konnak - kustosz Muzeum Polskiego Rocka

Piotr "Pietia" Wierzbicki - wykładowca Akademii Polskiego Rocka, legenda podziemnego fanzinu

Ziemowit Fałat - pasjonat piwa, autor wielu publikacji na temat piwa i piwowarstwa

Jak zwykle wśród pasjonatów doszło do dyskusji na temat piwa, każdy z Panów miał wiele do powiedzenia, oczywiście z różnych punktów widzenia, czyli kosumenci i producenci. Konjo wręczył swoja najnowszą książkę, Skiba przyjął wstępnie zaproszenie na czerwiec do Żywca, Pietia poprosił o następne piwo, Ziemowit zaproponował żeby do naszej soli w sosie porowym podawać naszą pszenicę, a Pan Andrzej stwierdził, że do śledzia bałtyckiego niestety najlepiej pasuje zmrożona wódka.

JustHostel tanie noclegi Gdańsk tłumaczenia szwedzki, norweski, duński tłumaczenia szwedzki, norweski, duński